Zâmbetul este cea mai puternică formă de expresie. Conectează oameni, prin exprimarea emoțiilor, sentimentelor, și, cel mai important, prin exprimarea umanității.
Cu toate ca desfășuram activități in domenii multiple, toate demersurile noastre sunt congruente și au o viziune comună: metode mai bune și mai durabile de tratament stomatologic. Unele dintre inițiativele noastre au un impact local, în timp ce altele se extind la nivel global. Iată o scurtă istorie a cum s-a dezvoltat activitatea noastră de-a lungul timpului.
Clinica Dentcof a fost fondată în 1991 de către Dr. Ioan "Șefu" Cofar împreună cu Dr. Irina Cofar. Este o clinică stomatologică specializată în tratamente complexe și reprezintă nucleul grupului. In timp, clinica a devenit recunoscută internațional pentru metoda interdisciplinară de tratament, o abordare holistică ce se adresează atât afecțiunilor stomatologice, cât și cauzelor acestora, pentru obținerea și menținerea sănătății orale pe termen lung.
În 2011, Florin Cofar, a înființat Dentcof Research, o inițiativă cu scopul inițial de a crea unu mediu intern de educație și dezvoltare pentru echipa medicală. În scurt timp, a devenit un program de educație și cercetare in stomatologie, recunoscut de către specialiști din întreaga lume. În fiecare an, sunt organizate între 10 și 12 cursuri pentru medici și tehnicieni, pe teme specifice, în care sunt prezentate metodele de tratament dezvoltate și aplicate de către echipa Dentcof. La momentul actual (noiembrie 2024), peste 1000 de specialiști in stomatologie, din 96 de țări au paticipat la cursurile Dentcof Research)
2012, întreaga echipă face primul pas către digitalizarea standardizată. Tehnologia CAD/CAM era în acea perioadă cunoscută mai mult pentru aplicabilitatea în domenii tehnice de inginerie, proiectare și arhitectură. Stomatologia, ca orice domeniu, este în continuă schimbare, iar introducerea tehnologiei digitale a avut și are un impact major în progresul și performanța metodelor de tratament.
Chirurgia ghidată nu este un „moft”, ci o necesitate. Tradițional, implanturile dentare se inserau cu „mâna liberă” în baza informațiilor despre os și țesut obținute de medic din radiografie sau CBCT. Chirurgia ghidată permite vizualizarea osului și a țesuturilor în 3D, astfel încât chirurgul să aibă o privire de ansamblu asupra tuturor structurilor, analizând, măsurând și determinând cea mai optimă poziție de inserție. Planificarea digitală presupune transpunerea informației obținute în ghiduri chirurgicale cu ajutorul cărora chirurgul insereză implantul cu maximă precizie în poziția planificată. In 2015 la Dentcof a fost introdusă chirurgia ghidată ca si protocol standard de tratament.
În 2016, trecuseră deja câțiva ani de când echipa Dentcof folosea metode digitale, dar tehnologiile existente nu cuprindeau soluții pentru provocările noi din practica de zi cu zi. Smilecloud a apărut din nevoia unui proces mai eficient de planificare a tratamentului, a unui flux de lucru digital simplificat și de a spori colaborarea dintre specialiștii dentari. Compania dezvoltă propria tehnologie AI, facilitează procesul de Smile Design și colaborarea interdisciplinară. Smilecloud este o companie inițiată și condusă de către Florin Cofar, platforma fiind utilizată de medici la nivel global. În 2023, Straumann, lider mondial în soluții de implantologie, a achiziționat un pachet minoritar în companie.
(imagini de la evenimentul de prezentare Smilecloud 3DNA - Septembrie 2024)
2020 - Dentcof Masterclass reprezintă versiunea online a cursurilor organizate local. Platforma, dezvoltată de Florin Cofar, este concepută pentru a oferi cursuri video amănunțite în domeniul stomatologiei, cu opțiuni flexibile de învățare pentru a sprijini dezvoltarea profesională. Această inițiativă permite profesioniștilor și studenților din domeniul stomatologiei să acceseze conținut educațional de înaltă calitate de oriunde s-ar afla.
În 2024, echipa Dentcof împreună cu Medical Town au creat un cadru unic pentru utilizarea anesteziei generale și a sedării în intervențiile stomatologice. Medical Town integrează standardul de siguranță al unui bloc operator, atât în proceduri, cât și în tehnologie, pentru a putea efectua intervenții chirurgicale simple sau complexe într-un cadru sigur, monitorizarea pacienților fiind realizată de echipa de medici și asistente ATI.